Snogeholmssjön

Igår besökte vi Snogeholmssjön som ligger ett stenkast bort från oss. Så himla vacker miljö.

Även detta strövområde ingår i skåneleden. Någon som gått hela skåneleden?

 I detta område finns vägar anpassade för både barnvagn och rullstol, bara att följa markeringarna. Har man orken kan man gå runt hela sjön men vi valde att bara att gå till fågeltornet/utsiktstornet och tillbaka. Nedan är lite fina bilder på miljön längst vägen.

På vägen till utsiktsplatsen stannade vi för att grilla korv och äta lunch. Önskar man grilla så finns det grillplatser på flera ställen längst sjön men ta själv med kol. Barnen älskar att vara i skogen och kom snabbt på lekar och ville inte gå vidare när vi var klara.

Mitt ute i skogen hittade vi också en "naturlekplats" med nedfallna träd som barnen kunde klättra på och i ett träd hade någon gjort en gunga som självfallet skulle testas. Betyg för detta besök blev tummen upp av båda tjejerna.

Vid Snogeholmssjön kan man även hyra både båt och kanot för att sedan ro ut och fiska eller bara se sig om i sjön.

Mer information finns via denna länk.
Jag kan varmt rekommendera detta strövområdet och denna sjön för en fin utflykt och det passa barn och vuxna i alla åldrar. Ta med ett metspö och stå på någon av bryggorna om ni inte önskar hyra båt. Finns en brygga direkt vid stora parkeringen och en lite längre bort.

God fiskelycka!

Gillar

Kommentarer

Anna
Anna,
Vilka underbara bilder du bjuder på. Vårt Skåne är verkligen vackert 😊
annaskarblom.se
Fnulan
Fnulan,
Åh där är så fint. Vi får åka dit tillsammans en dag!!
www.fnulan.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229