En mycket lyckad nystart

I måndags började min äldsta dotter mellanstadiet, alltså i fjärde klass.

Ett stort kliv upp med en hel del förändringar mot föregående läsår. Ny skola, eller i alla fall ett nytt område på skolan. Nya lokaler, nya lärare, eget skåp och tillhörande nyckel man också ska hålla koll på. Nya klasskamrater och en massa nya ämnen och lärare.

Amanda var mycket spänd inför den stora dagen och vi föräldrar fick följa med om barnen ville. Som tur va så ville ju Amanda att jag skulle med, så vi tog följa ihop med bästisen Mira och hennes mamma.

Först var det upprop ute på gården där klassföreståndarna fick presentera sig och sedan gick dom in en klass i taget i respektive klassrum. Både Amanda och jag är så glada över den klassföreståndare som hon och hennes klass har fått, det kan inte bli annat än bra detta.

3 dagar har nu gått i skolan och hon har hunnit testa på engelska, ta simborgarmärket på idrottslektionen och åter igen kommit på att matte är ju faktiskt riktigt kul. Att få se henne så glad över att få vara tillbaka i skolan och träffa alla nya kompisar hon leker med värmer något enormt i mamma hjärtat. Idag när vi satt vid matbordet sa hon -"Mamma, jag tycker det är riktigt kul att gå i skolan".

En knackig resa har du haft minst sagt genom livet. Det har varit mycket upp och ner, inte alltid så lätt och en osäkerhet har vuxit inom dig. Men äntligen kan jag se att det släpper och du börjar finna självförtroendet. Jag vet att du kan och jag kommer alltid finnas här vid din sida och stötta dig!

Gillar

Kommentarer

Mina
Mina,
Så underbart att läsa ❤ Skönt efter strul i skolan att de trivs, det är så viktigt ❤
nouw.com/minasvarld
Marih
Marih,
Aldrig haft problem i skolan, men lite struligt utanför som gjort henne väldigt osäker och inte trott på sig själv. Men äntligen är hon på banan igen!
nouw.com/marih
Mina
Mina,
Då förstår jag. Har en dotter som haft det riktigt tufft i skolan i perioder men nu är allt bra ❤
nouw.com/minasvarld
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Så underbart att hon tycker att det är så roligt med skolan! Det där med nya läsår är verkligen någonting speciellt 😊
nouw.com/annaskarblom
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229