Utnyttjas systemet pga Corona?

Igår fick jag samtalet som ingen förälder önskar få...

Jag var hemma med Theo i förra veckan då hans näsa rann och i dessa coronatider gäller det att hålla sig hemma då och minst 48timmar symptomfri innan man är tillbaka. Sagt och gjort så blev vi hemma tisdag - fredag. Redan på fredagen var han symptomfri och igår gick vi förväntansfullt tillbaka till förskolan som from denna veckan har sammanslagning.

Men vi hann inte mer än lämna innan vi åter igen hade ett sms om att hans näsa inte var bra. Lagom frustrerad ringde jag förskolan och började luska i om det kanske är så att där är något som framkallar allergi? Märkligt annars att han varit symtomfri så många dagar och sedan plötsligt en timme efter lämning snorar igen!

Hur som helst så hämtade vi självfallet hem honom igen och tack vare att jag har de jobb jag har så kunde jag sitta hemma och jobba några timmar. Men vem som sett de där snoret kommer jag nog aldrig få svar på för ingen vågar stå upp för beslutet, för hemma var han helt torr i näsan och inte en minsta syn av snor.

Utnyttjassystemet i dessa tider?
I så fall gör man det på helt fel sätt!

Jag har ett jobb, vilket många andra i dessa tider blivit av med och jag är dessutom rädd om mitt jobb och älskar att gå dit varje dag. Låt mig då göra det och låt min son få vara på förskolan som han älskar över allt annat! Finns så mycket annat vi borde lägga krutet på för att bli av med denna fruktansvärda pandemi!!

PUNKT

Gillar

Kommentarer