Ändrade planer

Blir det någon resa 2020?


I Februari i år var vi till Thailand, jag, Chrille och alla barnen. Vi njöt av sol, bad, god mat och massa upplevelser under 2 veckor på våran favorit ö Koh Lanta. Vi hann inte mer än landa hemma förrän vi bokade nästa resa som vi denna gång skulle göra ihop med hela Chrilles familj, för att fira hans mamma som "nollar". Planeringen inför detta påbörjades direkt, lite smått och gott som är bra att ha med när man bor i eget hus skrevs ner, barnen började bygga upp stora förväntningen och denna resan var självfallet ett hett samtalsämne under alla våra gemensamma träffar.

Men vad hände? Jo Corona hände!

Något som ligger helt utanför vår makt och något som ingen av oss kan påverka. Resan har bokats om vid två tillfällen och nu kom information om att den internationella turismen släpps på först i oktober men med en hel del restriktioner. Så någon resa i oktober blir det nog inte, då ska vi ha en väldans tur, men kanske i februari/mars istället? Hoppet är de sista som överger oss just nu!


Nedan är några exempel på restriktioner som diskuteras;

* Öppna för långtidsturister som kan tänka sig att sitta i självkarantän (Innebär att man får ta tempen varje dag i 14 dagar)

* Locka mer pengastarka turister från länder utan smittspridning till virusfria öar (som inte haft fall på 28 dagar)

* Kräva läkarintyg och försäkring som täcker covid-19, samt snabbtesta alla turister vid ankomst.


  • Resor

Gillar

Kommentarer