Alkohol och föräldraskap

För mig är frågan om alkohol och föräldraskap mycket viktig och något som påverkar mig otroligt mycket och något jag tagit ställning till för en lång tid tillbaka sedan.

För mig är det en självklarhet att man inte dricker sig berusad med barn i närheten och för mig är det en självklarhet att man inte firar högtider som är barnens höjdpunkter med alkohol involverat.

Vilket barn har glädje av att jag väljer att servera alkohol till gästerna på deras födelsedag?

Vilket barn har glädje av att jag som vuxen väljer att dricka mig berusad under jul, midsommar, nyår?

De senaste åren har vår alkoholkonsumtion ökat lavinartat och jag säger inte att jag är nykterist eller aldrig tar mig ett glas vin till maten. MEN jag väljer mina tillfällen och för mig som förälder är det så mycket viktigare att koncentrera mig på barn som närvarar och vara en god förebild för dom.

Tyvärr ser jag runt omkring mig att man gladeligen serverar alkohol på tillställningar och att många av de involverade inte klarar av att hålla sig under berusningsgränsen. Det gör så ont i mig och jag lider med dessa barn.

Snälla ta er en funderare, tänk på era barn, tänk på er själva och ta ställning!

Gillar

Kommentarer

Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
att dricka framför sina barn är oacceptabelt finns inte ens på världskartan att de är okey. Tänk om de händer något så man måste åka in så är man där helt berusad.
nouw.com/jagochminahjärtan
Fnulan,
Ja det är en viktig punkt att påminna alla vuxna om. Det är ju inte bara föräldrarna i barns närhet utan vuxna överlag. Vi dricker sällan så det är aldrig problem i detta hus. Tack gode gud för det
www.fnulan.se